Inte som i Sverige


Idag startade vår skoldag klockan halv tio. HitlerHäxan (som vi bara kallar henna för att vi fortfarande aldrig kan komma ihåg vad hon heter egenligen) var tillbaka från sjuksängen och skulle bjuda oss på fika. Saft och kaka tänkte vi och blev något förvånade när vi klev in i föreläsningssalen...På katedern stod nämligen kakor, precis som vi väntat oss, men ingen saft utan körsbärslikör! Är detta ens lagligt?! Att bjuda studenterna på alkohol? Men vi antar att hon vet vad hon gör för hon undervisar ju ändå i European Law... Det visade sig också att vi skulle arbeta med ett case i free movement som handlade om just körsbärslikör. Vissa länder inom unionen hade förbjudit importen av denna sorts likör för att de hävdade att den var hälsofarlig...grundat på att den innehöll för liten alkoholhalt...Någonting med att man inte skulle fatta hur full man kunde bli av att dricka likör som inte var klassat som starksprit... Aningens krångligt men hon ville i alla fall visa att det inte var farligt! Det skulle dock aldrig hända hemma i Sverige!


Kommentarer
Postat av: ellen

Caset heter Cassis-dijon tror jag och handlar om att tyskarna var för dumma i huvudet för att fatta att man blev mer full av att svepa en flaska likör till maten än en flaska vin. Väldigt underhållande case! Här i Danmark hade vi ochså en hitler-häxa fast hon var från Rumänien så inte fick vi nån likör....men jag är inte bitter

2009-12-03 @ 21:48:30
Postat av: Kristina

Helt rätt! vår hitlerhäxa är faktiskt snäll! vi fick bara fel intryck i början och börjde kalla henne för det då och nu kommer vi aldrig ihåg vad hon heter!

2009-12-03 @ 21:57:01
Postat av: Annelie

Det var Ginja ni drack va? Vad tyckte ni?

2009-12-03 @ 22:26:36
Postat av: Eva

Kanske ett smart sätt att snabbt få igång eleverna att jobba....

2009-12-05 @ 14:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0