Måndag


Det här är vår lösning på köldproblemet. Massa Ljus! Imorse var det så kallt här inne att det rök när vi andades! Vi har alltså vart till IKEA och bunkrat lite idag och nu har vi äntligen listat ut bussens tidtabell! Den går inte med en timmes mellanrum som vi har trott hela tiden utan med en timme och tio minuters mellanrum med start halv evla. Resten får man räkna ut själv!



Efter detta åkte vi till skolan och försökte plugga i tre timmar medan vi väntade på att vår enda lektion för dagen skulle börja klockan halv sju. Väl där visade det sig dock att den var inställd så vi hade väntat i onödan. På väg hem igen kom vi på att vi har druckit alldeles för lite sangria den senaste tiden så den vart en sväng förbi vårt hak också!


En Stor Kaffe


Dom har äntligen fattat vad vi menar när vi säger att vi vill ha en stor kaffe i fiket på skolan! Alltså inte en dubbel expresso utan en stor vanlig kaffe med mjölk! Det tog cirka tre månader innan poletten trillade ner. Halleluja!

 


FikaMys!


Titta så fint vårt Adventsfika blev! Lussebullarna blev faktiskt riktigt lyckade! Trots frånvaron av måttsatser och en ugn utan gradantal smakar dom nästan precis som hemma!


Bakning


Ja...vi kan väl inte påstå att degen jäste som den borde ha gjort men vi gör ändå ett försök att grädda bullarna! Det är ju inte direkt så vi har något precist gradantal på ugen heller...det är liksom på med gasen och dit med tänkstickan och sen när det har brunnit en stund är det bara att lägga in bullarna lite på känsla! Nu är i alla fall första plåten inne och om det skulle visa sig bli ett misslyckande så har det i alla fall luktat väldigt gott här under tiden!


Första Advent


Herre Gud vad tiden går fort! Att det redan är Första Advent har vi väldigt svårt att förstå! Mestadels beror nog detta på att vädret och klimatet lurar oss lite. Huvudet är ju inställt på att det ska vara både mörkt och kallt ute när december och julen börjar närma sig. Istället bjuder Lissabon en dag som denna på sitt bästa höstväder! Strålande sol, gula löv och 17 grader får oss mer att tro att det är början av oktober!



För att i alla fall försöka skapa lite stämmning har vi nu på förmiddagen varit ute och handlat lite. Julstädning och Lussebullsbak står på schemat idag. Först trodde vi att vi skulle bli utan Lussebullarna eftersom vi inte hittade nån jäst men sen hittade vi ett självjäsande mjöl...Vi hoppas att det fungerar lika bra så att vi kan ha adventsfika ikväll!




Bio!


Vår internetbokning funkade hur bra som helst. Damen i kassan såg först lite fundersam ut när vi lämnade fram almanackan som vi hade skrivit upp bokningsnummret i och vi han bli lite bekymrade innan vi insåg att vi hade råkat peka på incheckningsnummret till flygresen hem! När vi väl hade rätt nummer framme gick det hur bra som helst! Så nu har i alla fall Blödig & Blödigare vart på bio...det måste vara nått fel på vår hormonbalans! Vad vi såg var Twilight II och nu vill vi också vara vampyrer. Självklart av den goda sorten! Man kan även köpa största storleken på drickan när man går på bio här för det är kisspaus mitt i filmen! Perfekt för oss med liten blåsa =)


En tur ner på stan!


Idag är det som bekant lördag och helg igen. Tentan igår gick så där...Vi håller tummarna och hoppas på att Fröken är på bra humör när tentorna ska rättas så ska det förhoppningsvis gå bra! Idag startade vi i alla fall med en lång sovmorgon och sen har vi vart nere på stan en sväng. Vi har shoppat och druckit kaffe! Vi har faktiskt hittat ett StarBuckssupstitut! Brows Coffee Shop heter det och det är mer eller mindre precis som StarBucks! Sen tyckte vi ju också att vi kunnde unna oss och shoppa lite nu när vi har klarat av alla Midterm tentor. På riktigt shoppinghumör var vi så det blev både en och annan påse som fick följa med hem! Mycket nöjda är vi nu hemma igen bland annat var sin mössa rikare! Julduken är till Mamma Eva =)



 


Tiden är inne


Det är dags för vår sista Midterm. Vi önskar att vi hade haft lite med tid på oss att plugga men så är det ju alltid. Vi började helt enkelt lite för sent igen! Nu är vi i alla fall så redo som vi kan bli. Ganska trötta dock efter att ha nött forlmer och ekvationer hela dagen men vi hoppas att vi piggnar till av promenaden bort till skolan! Vi tänkte dricka en kopp kaffe också men kom som tur var på att detta inte var någon bra idé efter som man inte får gå på toa under tentan! Önska oss Lycka till och glöm inte att hålla tummarna också!


Skola


Vi har sena letioner idag så nu promenerar vi bort till skolan för att nöta in det sista innan tentan imorgon! Vi trodde ju aldrig att vi skulle vänja oss men det har vi faktiskt gjort. Det känns inte alls konstigt att gå till skolan så här sent längre!


Knep & Knåp


Finn ett fel i vår pluggverkstad...

 




Tjuvstart


Vi kunde inte hålla oss längre ! Vi har korkat upp glöggen !

 


Ny dag Mera plugg


Vi håller på att frysa ihjäl. Det är 12 grader ute och förmodligen inte så mycket varmare här inne i lägenheten. Regnet öser ner och det är så fuktigt att det förmodligen kommer att växa mögel på oss också snart... Nu har vi alla fall stängt in oss på Jessicas rum. Vi har tänt mängder med ljus och sitter här i tjockstrumpor och halsduk och försöker plugga med varierande reultat. Toaletten är för tillfället full med hantverkare och i köket huserar hyresvärdens syster...vad hon pysslar med vet vi faktiskt inte men vi hoppas att hon städar!

Vi har även lyckats med bedriften att boka två biobiljetter på internet! Inte det lättaste kan vi lova när allting står på portugisiska men vi tror att vi har bokat både rätt biograf och film! Vi håller tummarna och hoppas på det bästa. Vi har i alla fall ett referensnummer att åberopa om det skulle bli problem!

Annars har vi ägnat cirka en timme av vår dyrbara tid åt Jessicas nyinköpta termos idag! Det är en sån som man kan göra en egen framsida till och problemet var att det redan satt ett papper inuti som vi ville ha ut...men det sitter som berget! Vi har fortfarande inte lyckats få ut allt trots alla kreativa försök till lösningar!


Ordning och reda!


Titta vilka fina och praktiska plastfickor vi har köpt idag ! Med knapp och allt !


Renovering


Nu har pojkarna åkt hem och vi är ensamma igen. Det enda bra med detta är att vi kanske får lite gjort på pluggfronten. Något som verkligen behövs eftersom det stundar en tenta på fredagkväll. Idag var vi som vanlig på tisdagarna uppe med tuppen för att sitta redo med pennan i högsta hugg när den första lektionen började klockan åtta. Efter denna lektion och ytterligare tre timmars självstudier stod det European Law på schemat, något som vi faktiskt såg fram emot eftersom läraren lovat att bjuda på fika! Hon dök dock aldrig upp och meddelandet var att hon hade drabbats av The Flu...Om det är Pig Flu eller inte har vi faktiskt ingen aning om men vi har tagit det säkra före det osäkra och smörjt in händerna med diverse desinfektionsmedel cirka 100 gånger idag! Nu får vi se hur det artar sig!

När vi kom hem såg vi till vår stora glädje att hyresvärden har börjat göra någonting åt vårt inte allt för trevlig badrum. Vi har hela tiden haft två duschar till vårt förfogande, varav den ena är i så dåligt skick att vi knappt vågat kika in på grund av rädslan att drabbas av både den ena och andra sjukan. Den i alla fall lite trevligare duschen som vi alltså har använt oss av hittills gick dock till vår stora fasa sönder i söndags... Mycket motvilligt har vi sedan dess varit tvugna att duscha i den andra. Med tankte på hur fort allt annat går här i huset tänkte vi att vi nog skulle få leva med detta men nu har dom alltså tagit tag i saken och vi hoppas verkligen att dom skyndar på lite så att vi slipper våndas över detta. Nedan ser ni blivande ny- och gammal dusch!


Mysdag!


I morse vinkade jag av Henrik vid bussen så igår passade vi på att ha en riktig mys-söndag! Det började med att Lissabon bjöd på strålande sol och 20 gradig värme så vi bestämde oss för att göra en impulsresa till Costa Caparica. Trots att vi nu är i slutet av november så kunde vi ligga och njuta på stranden, dock aningens annorlunda strandkläder denna gång i jämförelse med besöket för en månad sedan..men, härligt var det!! Efter en riktig postugisisk lunch med diverse bröd, soppa och efterrätts-gröt tog vi återigen bussen tillbaka till staden.

Under kvällen blev det premiär för den portugisiska bion. Det var lite spännande eftersom vi glömde att fråga om det var engelskt tal, men turen var på vår sida! Sen så måste jag göra tummen upp till att de hade kiss-paus efter halva filmen, mycket uppskattat!!


Måndagsshopping


Medan Jessica var duktig och gick till skolan och pluggade idag så gick jag och Pär ner på stan istället. Mat och shopping! Åt gjorde vi på HardRock café. Kanske världens godaste och störst hamburgere blev det. Vi kommer förmodligen inte att vara hungriga igen för än nästa vecka! Shoppade gjorde vi lite överallt. Tro det eller ej men trots fler timmar på stan har jag faktiskt bara köpt ett par vantar och nya strumpbyxor. Jag har nämligen börjat inse att det kommer bli aningens tajt med plats när alla grejer ska fraktas hem till Sverige... Pär har i alla fall passat på att köpa lite tröjor och en ny jacka!

För övrigt så är staden numera helt klädd i jul. Överallt hänger det juldekorationer och belysningar. Om julkänslan infinner sig så småning om låter vi vara osagt men just nu känns det mest bara konstigt. Strålande sol, värme och jul går liksom inte ihop!



// Kristina


Finväder


Måndagen den 23:e November. Traditionellt sätt borde vi sitta huttrandes med vinterjacka och halsduk vid denna tid på året men 18 grader och strålande sol är vad Lissabon bjuder på idag. Vi kan ju inte annat än påstå att vi trivs ganska bra här dagar som denna!




En Svart dag



Ibland händer det som inte får hända.
Min Älskade Morfar förvandlades till en Ängel i natt. Vila i frid.




En regnig dag


Idag har regnet öst ner här i Lissabon. Det har även blåst så mycket att nederbörden kommit på tvären. Jag, Pär och Annelie tyckte därför att denna dag var ett utmärkt tillfälle att besöka stadens Oceanario. Även om promenaden från tunnelbanan till arenan inte var längre än tio minuter så fick vi ändå kassta två av tre paraplyer när vi väl kom fram...det blåste nämligen så mycket att de flesta av pinnarna var helt av! En syn för gudarna vill jag lova! På plats spenderade vi i alla fall grygt en timme bland diverse fiskar. Mycket farsinerande! Tyvärr fick man inte ha blixt på kameran så bilderna är inte de bästa.



// Kristina


Festligheter


Vi hade en mycket trevlig gårdagskväll i glada vänners sällskap. Mötesplatsen var som vanligt Oskars kök, en förfest som sedan traditionellt förflyttatades till Bairro. Som ni förstår av bilderna befann sig humorn på en välfigt låg nivå under kvällen...men det var i alla fall fantastiskt roligt för stunden!



Go kaffe!


Igår kände jag och Henrik att vi ville ha riktigt kaffe och inte de där mini kopparna som portugisiska caféer bjuder på, så vi tog bussen ut till Starbucks! Helt klart värt det - igen!! Visst, det är lite besvärligt att tvingas ta bussen som dessutom inte kör efter en busstidtabell och sen åka 30 minuter "bara" för att dricka kaffe.. MEN nu är ju inte Starbucks som alla andra och när man får muggen i sin hand glömmer man snabbt allt vad besvär heter!



När vi gick runt i shoppingcentrumet så såg vi denna som hörde till en av butikerna, önskade att vi hade haft möjligheten att ta hem den till Henriks systerson Albin som är helt galen i kossor! men Moa, du får la sätta honom framför datorn och hälsa från oss!

                            



























Fredag


Tiden fortsätter att flyga iväg. Nu är det redan fredag och helg igen! Pär anlände i tisdags så på kvällen var vi ute på dubbeldate! Tvärr följde inte kameran med så vi har inga bildbevis! Igår fick vi ju som Jessica skrev tillbaka våra resultat från micron och det var med råge våran sämsta tentainsatts någonsin...Mycket riktigt hade vi inte ens fått godänt om vi plusade ihop våra ynkliga poäng. MEN det ska tilläggas att vi faktiskt inte var sämst, det fanns dom som hade ännu mindre poäng och det var faktiskt en hel drös som inte klararde sig...Detta får oss i alla fall att må lite bättre! Nu får vi helt enkelt ta tjuren vid hornen och plugga rumpan av oss över jullovet så det går bättre på sluttentan!

I gårkväll var jag och Pär ute och åt middag på en av stadens kullar. Väldigt fin utsikt och fantastiskt god mat. Fonduen som vi beställde in innehöll både kött, bakad potatis, grönsaker, frukter och diverse såser. Med stor sannolikhet kommer vi att återvända! Fredagen har än så länge varit väldigt seg. En lååång sovmorgon blev det och efter det har vi bara varit ute och promenerat runt lite på måfå. Nu ska vi dock smida om och förbereda oss för fest!



// Kristina


Tredje gången gillt!


Ja, ni där hemma börjar kanske förstå att det här med internet inte är en självklarhet här i Lissabon.. Idag var det dax för vår tredje mid-term, nu i European Law. För första gången kändes det faktiskt rätt okej för oss båda efteråt! Om det sen skulle visa sig att vi missuppfattat totalt så får vi en andra chans på final exam och läraren är sedan schysst och räknar det bästa resultatet, så denna tentan kan vi inte misslyckas helt på i alla fall! Ni uppmärksamma läsare där hemma kanske även märkt att resultatet från micro mid-term inte har redovisats.. ni kan ju själva räkna ut varför.. eller om man säger så här, inte ens om vi fick möjligheten att lägga ihop våra resultat så skulle vi lyckas klättra över strecket,, men men, det löser sig alltid!



              

Idag när vi varit i skolan hela dagen så passade pojkarna på att träna lite. De hittade "tyvärr" riktigt bra löpmöjligheter alldeles för nära oss, så nu kan vi inte komma med några bra ursäkter längre..


Inget Internet


Aterigen ar vi utan internetanslutning och hyresvarden ar sparlost forsvunnen...Han ar inte hemma och inte kontaktbar pa mobilen... Vi aterkommer sa fort det har lost sig!


IDIOT


Nyss hemkomna från skolan hittade vi detta på köksbordet. Det är hyresvärldens syster som har varit i farten och efter detta kan vi inte tycka annat än att hon är dum i huvudet. En Idiot. Dom har tydligen haft stopp i avloppet på våningen under på grund av att folk inte plockat reda på sitt hår efter duschning. Vad ni ser är en lapp med uppmanelsen om att vi inte ska göra samma sak och en av de stora hårbollarna hon hittade i deras avlopp!!! På vårat köksbord!!! Som att det skulle göra saken bättre?! Varför ska vi behöva titta på deras skit?! Nu känner vi nästan för att lämna extra mycket hår i duschen så att hon måste rensa vårat avlopp också. Hårbollen får i alla fall ligga kvar på köksbordet tills hon kommer och tar rätt på den. Vi kan äta någon annan stans. IDIOT!!!


Bankett


Igår åkte jag som sagt ut till Cascais och mötte upp Henrik och resten av Lundhags gänget. Det var den avslutande banketten för Multisport VM som stod på schemat och för er som aldrig varit på en multisport bankett måste jag tillägga att det inte riktigt är som vanliga banketter.. Lagen har alltså varit ute på äventyr dygnet runt i cirka en vecka och endast sovit några fåtal timmar, det gäller ju att hela tiden vara på sin vakt så att motståndarna inte jagar in dyrbar tid. De flesta lagen gick alltså i mål igår förmiddag och då var det ingen vila och ingen rast, utan snabbt tillbaka till hotellet för att packa inför den hemresa som de flesta gjorde nu på morgonen - Lundhags hade till exempel bokat sig på 07.05 flighten! Detta resulterade i mycket trötta deltagare på banketten och det tillsammans med lite alkohol kan bara leda till en sak - godnatt! Turligt nog var gårdagens talare väl medvetna om tävlingens tuffhet, så de tog det nog inte personligen att stora delar av publiken ständigt nickade till! Men efter lite tal och prisutdelning var det middag bestående av varmrätts- och efterrättsbuffé - mycket gott!

Tillbaka på hotellet gjordes den slutgiltiga packningen, lite sömn och sen ringde väckarklockorna igen 04.15! Jag och Henrik skjutsade ut laget på flygplatsen med den hyrda minibussen. Det var efter det dagens äventyr började, nu skulle minibussen lämnas tillbaka och det utan namn på företaget, karta med gatunamn eller något nummer till de ansvariga... då passade uttrycket "det löser sig alltid" bra! Efter en redig pappers genomgång hittade vi namnet på företaget åtminstone, sen blev det lite vägvalschansningar och på något mirakulöst sätt befann vi oss helt plötsligt på den lilla bakgatan som uthyrningsföretaget låg på! Stolta över vår prestation tog vi taxi hem hit till lägenheten och gick och la oss för en andra gång!



stolt support i form av Arvid och Henrik


detta tog uppskattningsvis 30 sekunder!

//Jessica


Titta vilken...


...bra kvalisort vi har på gafflarna här i Lissabon.
Maten var lite för hård och gaffeln lite för mjuk...




En Toppenkväll


Vi startade kvällen med middag inne i stan. Flickorna från Stockholm var duktiga och beställde in skaldjur och jag min gamla vana trogen åt som vanligt kött...Skaldjuren såg dock fantastiskt goda ut så nästa gång kanske jag kan bryta mönstret! Mätta i magen åkte vi sedan vidare för att se Portugal möta Bosninen i VMkvalet. Den här gången var det ännu mera folk. 60.588 personer var där och såg matchen! Bosnien var faktiskt riktigt duktiga och dom hade en fantastisk klack! Verkligen synd att dom inte fick göra ett mål! Efter detta åkte vi till Bairro och drack Mojitos och sedan vidare till Lux för dans hela natten lång!






Vi kan inte tro att det är sant!


Vi klarade tentan i Macroeconomic Policies !!! Nu kan vi inte sluta le !


Lördagsbestyr


Efter lite städning på morgonkvisten sitter vi nu och pluggar igen. Vi hade sju stycken glada och högljudda polacker i köket inatt så det var aninges svårt att sova. Kort ville dom ta på oss också. Vi har ju blåa ögon båda två och det är tydligen väldigt exotiskt! Ikväll ska vi faktiskt ut på olika äventyr. Jessica åker till Cascais för Multisport VMs bankett och Kristina ska på Portugal - Bosnien i sällskap med glada vänner!


Fredagen den 13:e går mot sitt slut


Vi börjar ge upp hoppet nu...Det kommer inga tentaresultat...Vi har i alla fall haft en trevlig kväll. Först var vi ner på våningen under och drack ett glas Sangria tillsammans med Annelie och hennes två kompisar som är här på besök i helgen och nu har vi precis ätit det sedvanliga kvällsfikat och tittat på webb-tv. Lyxfällan och Vi äter oss till döds har stått för underhållningen!




Pyssel


Vi väntar. Väntar och väntar. Fortfarande inga tentaresultat. Annars så är vi faktiskt rätt hopplösa. Kommer hela tiden på ursäkter för att inte behöva plugga. Vi har precis vart ute och köpt små postit lappar att lappa The Treaty of Nice med. Nu sitter vi här med lappar och pennor i olika färger och klipper, klistar och stryker under! Typiskt oss!


Nya Stövlar!


Det regnar på oss idag och vi misstänker att detta kommer att vara ett ganska vanligt förekommande fenomen  när den portugisiska vintern kommer. Därför har vi köpt stövlar!




OTURSDAGEN


Det är idag Fredagen den 13 november. Vi är vanligtvis inte direkt vidskepliga av oss men vi svär ändå lite över att vi ska få tillbaka båda våra tentaresultat idag. Det kan ju inte gå bra nånstans... Varför just idag? En annan dag hade varit bättre.


Ansiktsmask & Hårfärg


En bild säger mer än tusen ord !





Tvåsamhet


Varje morgon ringer våra väckarklocka samtidigt. Det är ett klockslag som vi tillsammans kommit överrens om kvällen innan.

Om vi går ut och tar en morgonpromenad så gör vi det tillsammans.

När vi kommer hem igen så äter vi frukost tillsammans.

Vi går  sedan till skolan tillsammans.

Vi går på alla lektioner tillsammans.

Vi äter lunch tillsammans.

Vi dricker kaffe och fikar tillsammans.

Vi pluggar och gör alla uppgifter tillsammans.

Vi går hem från skolan tillsammans.

Vi äter middag tillsammans.

Vi shoppar tillsammans.

Vi handlar tillsammans. Och gemensamt.

Vi tvättar tillsammans.

Vi går på fest och dricker Sangia tillsammans.

När vi spenderar tid här hemma i lägenheten gör vi det självklart tillsammans. Vare sig vi målar naglarna, tittar på serier, bara slösurfar eller vad som helt så gör vi det i sällskap av varandra...vi sitter alltså i samma rum.

När kvällen kommer bestämmer vi återigen tillsammans vilken tid vi ska kliva upp nästa dag. Detta är faktiskt enda gången vi delar på oss och går in på våra respektive rum...vid läggdags.

Vi sitter ihop! Hur ska det bli när vi åker hem till Sverige igen? När vi flyttar isär och måste klara oss utan varandra?!




Självdisciplin?!


Vi trodde ju att vi skulle få våra tentaresultat i Macroeconomic Policies redan förra tisdagen men då dök det aldrig upp några. Nu i tisdags när det fortfarande inte hade satts upp några var det en ivrig student som frågade om det inte skulle vara klart snart och läraren lovade då att vi skulle ha våra resultat på torsdag...det är alltså idag. Vi har därför gått runt och varit lite smånervösa hela dagen...inte för att vi förväntar oss goda resultat...vi vet redan att vi inte gjort speciellt bra ifrån oss, utan för att vi var oroliga att han skulle ropa upp oss en och en...men våra förväntade resultat hade vi fått skämma ögonen ur oss! Dock fick vi aldrig några resultat...han lovade imorgon. Vi får väl se vad som händer...vi vet faktiskt inte vad som är värst...Ovissheten av att inte veta eller ett stort bekräftat  F...

Nu ikväll hade vi tänkt gå raka vägen hem från skolan och fortsätta plugga. Väl på väg tyckte vi dock att vi kunde stanna och unna oss ett glas Sangria. Med Sangrian i handen tyckte va att vi kunde unna oss middag på restaurangen också. Efter middagen tyckte vi att vi kunde unna oss lite godis till det stundande plugget så vi stannade på MiniPriset och köpte choklad. Väl hemma tyckte vi att vi kunde måla naglarna och dricka upp Sangrian som vi öppnade i helgen bara vi kliver upp tidigt och pluggar riktigt bra imorgon. Detta är en väldigt bra beskrivning av våran självdisciplin...



Som ni ser har vi i alla fall varit duktiga och plugga mellan lektionerna idag. Mellan nio och halv sju har vi varit på skolan och vi har endast haft tre lektioner. Där emellan blir det mycket "fritid/pluggtid"  Idag har vi faktiskt utnyttjat denna till tid max och endast använt den till nyttiga ändamål! Som ni ser är vi också väldigt noga med valet av kläder...strumporna och halsduken måste självklart matcha.


Mot Skolan





Efterlysning


Finns det någon som kan svara på vad det är för skillnad på European Council och The Council of Europe?! Vi har lite lätt huvudbry...




Morgonmotion


Morgonpromenaden är avklarad och med risk för att dra alla över en kant vill vi ändå säga att presidenten borde skicka de portugisiska karlarna på obligatorisk uppfostringskurs. Vad har dom för fel? "Ungdomarna" är det inget fel på, på skolan går det hur bra som helst och alla är bara trevliga men resten är ett pack idioter. Hade detta varit sverige hade de vart anmälda för sexuellatrakasserier allihopa. FY USCH och BLÄ. Förutom detta gick promenade väldigt bra, vi tappade inte bort oss en enda gång! Lite husdbajs under skon blev det dock men det kan vi leva med. Den är välskrubbad nu!




En helt vanlig tisdag


Det gick så bra att sova med det nya täcket att den ena av oss till och med försov sig imorse! Väl på skolan trodde vi aldrig att dagen skulle ta slut...vi har haft sååå tråkigt och det har gått sååå långsamt...Sista lektionen var dock inställd på grund av sjukdom så vi fick i alla fall gå hem lite tidigare =) Vi har faktiskt gjort lite nytta sen hemkomst också...den ena av oss är nyklippt och den andra av oss är nymotionerad! Bägge delarna var mycket behövliga! Nu har vi tänt ljus och kokat te och ska plugga vidare.




Får man gå och lägga sig snart?!


Nu är vi hemma igen. Idag hade vi tur med bussen i alla fall på vägen till IKEA då vi inte behövde vänta mer än fem minuter! Mycket bra tajmat! Vi har också lärt oss att bussen går hem igen klockan nio, inte kvart över åtta som vi trodde...så nästa gång kanske vi lyckas pricka rätt åt båda hållen! Den regnar och blåser här ikväll. Eftersom vi valde att promenera hem den sista biten är vi nu ganska kalla och blöta MEN det gör ingenting för nu har vi var sitt duntäcke att krypa in under! Vi kommer att sova fantastiska gott inatt!

Imorgon är det tisdag igen och det betyder som vanligt långdag för våran del. En homework i Microeconimic Policies och tentaplugg i European Law är vad som står på schemat denna vacka. Nästa tisdag när denna tenta väl är skriven har vi faktiskt endast en Midterm kvar! Sen är den nästan jullov! Herregud vad tiden går fort! Vi har i dagarna faktiskt avklarat den första halvleken här i Lissabon. Tio veckor har passerat och endast nio återstår innan vi flyger hem mot Umeå igen...



Vill ni ha grädde på kaffet?! Dum fråga...Självklart vill vi ha grädda på!!


Ikea & Starbucks


Vi gör ett nytt försök att ta oss bort till IKEA idag. Vi ska till att börja med leta reda på några täcken så att vi inte fryser ihjäl. Vi har som vi tidigare nämn ingen värme här i lägenheten och det början redan bli kallt... Sedan ska vi självklart också göra ett besök på Starbucks =) Vi måste även gå bort en sväng till Damernas hotell...Mamma Eva har nämligen tappat bort en sko!


TACOS


Vi har ätit, ätit och ätit. Preis som hemma i Sverige med undantag för dippen. Det finns inte cremefraish här så vi tänkte att det skulle fungera lika bra med naturell yogurt till guacamolen och chipsdippen. När vi kom hem upptäckte vi dock att vi råkat köpa naturell sötad yogurt...men det vart väldans bra ändå! Nu har vi vilat magen en stund och ska hugga in på ytterligare en portion! Fantastiskt gott!




Söndag


Gästerna har åkte hem och vi är återigen ensamma. Detta betyder tillbaka till vardagen och mera plugg. Med sällskap av regnet som faller idag varvar vi nu Micro med Macro. Om vi är riktigt duktiga och effektiva kanske vi unnar oss en sån här ikväll!




En blåsig dag


Idag startade vi med att ta bussen till Costa Caparica för att promenera längs strandpromenaden. Något som vi också gjorde men på grund av blåsten letade vi ganska snabbt upp ett café och satte oss och åt varma mackor och drack varm choklad istället! Det blev en ganska kort tripp och vi återvände sedan till Lissabon för lite shopping och ett besök på slottet. Slottet ligger längs upp på en av kullarna och när man väl har tagit sig upp har man en fantastisk utsikt över hela staden! Tyvärr var ju inte vädret det bästa men det var ändå väldigt vackert!

 


Samma Samma


Ser inte detta exakt ut som statyn i rondellen ovanför IcaMaxi i Umeå?!




Damerna


Damerna har jobbat på mycket bra när det gäller shoppingen. Idag har vi besökt två shoppingcenter och vi hade väldigt många påsar i våra händer när vi vid sextiden rullade hemåt igen. Nu återstår en hel del packning och vi får se om de lyckas ta med allting hem till Sverige. De har faktiskt en "resevåg" med sig och Monica som har gått in med inställningen att Snåla kan jag göra när jag kommer hem hade nu ikväll en resväska på 35 kilo att bära på...det ska tilläggas att samma resväska vid ankomst vägde 12.7 kilo...Vi får se hur det går med övervikten!

Igår kväll återvände vi till Alfama och en liten restaurang där det bjöds på äkta Fadomusik. Detta är en portugisisk musikstil som kännetecknas av sorg. Sångerna handlar om saknad och olycka. Eftersom vi inte förstod en jota av vad de faktiskt sjöng så förstod vi inte heller det sorgliga budskapet men det var i alla fall en upplevelse! Nu ikväll har vi besökt restaurangen med All you can eat Sushi. Ingen av damerna hade ätit sushi förut och nu i efterhand kan vi konstatera att endast en av dem gillade konceptet. Monica njöt och gillade det hela medans Mamma Eva hade aningen svårare att uppskatta den japanska matkulturen. Och som jag har skrattat under denna middag..."pinntekniken" var definitift inte den bästa och när de båda kämpade på med en en pinne i vaje hand var det väldigt svårt att hålla sig, tårarna rann faktiskt stundtals ner för kinderna! Jag önskar verkligen att det hela hade fångats på film!

Nedan ser ni Monicas strategi för att ta sig hem till Sverige utan tilläggsavgift. Hon har bland mycket annat köpt en kakform och planerar att spara på packningen genom att använda denna som hatt under hemresan! Minst dubbla lager med kläder är förmodligen också ett måste!



// Kristina


Multisport


Imorse samlade jag och Henrik ihop alla multisportsaker och tog tåget ut till Cascais för att möta upp Team Lundhags på hotellet, och det var inte vilket hotell som helst utan lyx lyx lyx! Laget tillsammans med support bor nu i en slags "lägenhet" och jag behöver kanske bara nämna att det fanns 3 (!) badrum och både uteplats och balkong...Kändes inte alls bittert att lämna hotellet och åka hem till mitt rum nu ikväll.. De startar på söndag så då är det bara till att hålla tummarna hela veckan lång och hoppas att de tar sig runt den 96 mil långa tävlingssträckan så snabbt det bara går! De har tävlat i Multisport VM tidigare och har en tredje plats som bäst, så vi hoppas självklart på en topp placering! Detta betyder tyvärr även att Henrik inte kommer att vara här under nästa vecka, men vi fick ju två mysdagar, så får leva på det under nästa vecka! Sen kommer han ju tillbaka igen och stannar drygt en vecka till!


                      
                      Mys i parken!

Sen så måste jag skicka en liten speciell hälsning till syster.. Denna fick jag låna när jag och Henrik cyklade och köpte mat.. bilden får tala för sig själv, jag vet att du förstår! 

                      

//Jessica

 

 


En mycket trevlig dag!


Nu förstår ni var ifrån jag har fått min Skoshoppargen... Morsan säger att jag inte får köpa några fler skor...Hon lever dock inte som hon lär!

Vi har i alla fall haft en mycket trevlig dag! Jag har lekt guide och vi har hunnit med de flesta av Lissabons inre stadsdelar. Som riktiga turister har vi ätit typiskt portugisikt tillagad fisk och druckit inhemskt vin i en liten gränd i Alfama! Massor med kort har också blivit knäppta. Jag tror att Monica snart har fotat var enda kakelplatta i hela staden!



// Kristina


Mys på stan!

 

 


Jag glömde...


...att visa det bästa! Det är faktiskt inte mycket som vi saknar och verkligen längtar efter i matväg här i Lissabon men som alltid finns det ju vissa undantag...Att vi allt som oftast längtar efter lösgodis vet ni ju redan och under den senaste tiden har vi även lidit av Chips och Dipp abstinens. Chipsen kan vi ju fixa på egen hand men det där med dippen är aningen svårare. Vi gjorde också ett ärligt försök till äkta svensk tacos här om veckan men tacokryddan lyste med sin frånvaro vilket gjorde att det inte alls blev lika bra som vanligt. Men nu är biffen fixad! På söndag vet ni vad vi äter till både varmrätt och efterrätt!



// Kristina


Damerna har anlänt...



...och jag har fått paket !






Får man hoppa över morgondagen?!


Nu har vi precis ätit kvällsfika. Förra veckans begär är tillbaka så det blev sedvanligt Vino Verde och mjukmackor med salami och brie. Nu försöker vi mentalt att ladda upp inför morgondagen...Dommedagen...Vi gissar att resultatet från förra tentan kommer att vara upphäftat på anslagstavlan i receptionen när vi rullar in strax före åtta i morgonbitti...Om ni inte hör något mer om detta kan ni gissa ungefär hur bra det gick...Senare under dagen, närmare bestämt klockan halv fyra är det dags för vår andra midterm. Denna gång i Microeconomic Policies och det är bara att hoppas på att tentan består av vad vi anser är rätt uppgifter. Vi gissar även att vi kommer att lida av tidsbrist då endast en och en halv timme är avsatt för detta. Ni får gärna ägna oss en tanke och hålla en tumme under dessa klockslag...det kommer vi garanterat att behöva. När skoldagen är över ska vi återigen åka ut till flygplatsen. Denna gång får faktiskt vi båda besök samtidigt! Mamma Eva och Monica förväntas glida in vid halv sju tiden och lite senare kommer även Henrik farandes! Som vi längtar! =)




Italienaren igen...


Det ser förjävligt ut i vårt kök...det är inte vårat fel och vi tänker inte lyfta ett finger för att åtgärda det. Det är ännu en gång italienaren som har ställt till det och tyvärr ännu en gång vi som får lida för det. Nu har vi i alla fall satt upp en lapp som omöjligt kan misstolkas och vi hoppas på förbättring. För att visa er hur illa det faktiskt står till med vår käre lägenhetskamrat så visar vi bilderna som vi tagit i störsa hemlighet medan herrn i fråga var frånvarande. En halväten pizza, omkringliggande fimpar och en askkopp var bland annat vad vi hittade när vi smög in för att kolla hur landet låg inne på rum nummer fem...




Vi fick ett uppdrag


Vi fick denna kommentar av Monica på inlägget vi skrev med rubriken Kors & Tvärs

Hej! Kan diagrammet visa "parametrarna" hos two shoppoholic´s!!!!!!??????? Vi längtar och kommer med tomma väskor......Kram Monica

Svaret på detta efter en hel helgs plugg är självfallet JA! Om ni bara lämnar uppgifter om budget och preferenser så ska vi självklart göra en komplett figur till er! Vad gäller preferenserna så måste vi få veta vad ni rankar högst...Ska vi utgå från att ni får ut högst värde av att handla skor? Eller handväskor? Och ska vi ta med fint väder som en värdehöjande parameter? Kanske konsumtionen av Sangria och Skaldjur också ska ingå?!

Dessa två damer kommer under kommande vecka att göra Lissabon! Mamma Eva & Monica! Bilden är tagen under en av alla de shoppingrundor vi genomförde vid besöket i USA 2007. Vi fick då köpa fyra nya resväskor för att över huvud taget ha en chans ta oss hem till Sverige igen...




Lite ledigt


Efter vad som känns som oändligt många timmar har vi nu äntligen tagit helg...Vi är faktiskt riktigt solta över oss själva. Trots en storhelg som Halloween och allt har vi ändå stannat inne och tentapluggat. Men som man säger Som man bäddar får man ligga...det är vår egna dåliga planering som är orsaken till att helgen sett ut som den gjort. Att vi aldrig lär oss...det är ju otroligt...men nu ska det bli ändring! Nästa gång SKA vi börja plugga i god tid...Nu har vi i alla fall korkat upp en vinflaska och till detta äter vi russin. Mycket festligt! Vi har även hunnit ägnat oss åt lite manikyr och pedikyr. Titta så fint det blev!


Lägesrapport


Nu har vi varit ute och luftat oss lite! Den enda anledningen till att vi över huvud taget tog oss utanför dörren idag var för att vi hade slut på två absoluta förnödenheter...bajspapper och Sangria! Vad gäller läget på pluggfronten så har vi i alla fall tagit oss igenom alla uppgifter...Nu börjar vi om från början för att se hur mycket som fastnat!




Han slår allt...


Vi brukar inte vara direkt kinkiga av oss. Vi lefter ofta efter mottot att Lite skit rensar magen men vår käre italienare till rumskamrat slår ALLA rekord. Här har gränsen passerats för oändligt länge sedan. Vad ni ser nedan är glaset han drack sitt obligatoriska nattliga rödvin ur igår. Glaset har stått odiskat och orörligt i köket så länge vi kan minnas. Detta har självklart resulterat i mögel. Igår hällde han helt sonika i nytt rödvin...utan att diska först!!!





RSS 2.0