Damerna


Damerna har jobbat på mycket bra när det gäller shoppingen. Idag har vi besökt två shoppingcenter och vi hade väldigt många påsar i våra händer när vi vid sextiden rullade hemåt igen. Nu återstår en hel del packning och vi får se om de lyckas ta med allting hem till Sverige. De har faktiskt en "resevåg" med sig och Monica som har gått in med inställningen att Snåla kan jag göra när jag kommer hem hade nu ikväll en resväska på 35 kilo att bära på...det ska tilläggas att samma resväska vid ankomst vägde 12.7 kilo...Vi får se hur det går med övervikten!

Igår kväll återvände vi till Alfama och en liten restaurang där det bjöds på äkta Fadomusik. Detta är en portugisisk musikstil som kännetecknas av sorg. Sångerna handlar om saknad och olycka. Eftersom vi inte förstod en jota av vad de faktiskt sjöng så förstod vi inte heller det sorgliga budskapet men det var i alla fall en upplevelse! Nu ikväll har vi besökt restaurangen med All you can eat Sushi. Ingen av damerna hade ätit sushi förut och nu i efterhand kan vi konstatera att endast en av dem gillade konceptet. Monica njöt och gillade det hela medans Mamma Eva hade aningen svårare att uppskatta den japanska matkulturen. Och som jag har skrattat under denna middag..."pinntekniken" var definitift inte den bästa och när de båda kämpade på med en en pinne i vaje hand var det väldigt svårt att hålla sig, tårarna rann faktiskt stundtals ner för kinderna! Jag önskar verkligen att det hela hade fångats på film!

Nedan ser ni Monicas strategi för att ta sig hem till Sverige utan tilläggsavgift. Hon har bland mycket annat köpt en kakform och planerar att spara på packningen genom att använda denna som hatt under hemresan! Minst dubbla lager med kläder är förmodligen också ett måste!



// Kristina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0