Dom skrattar...


...åt oss...inte med oss

Eftersom våra kunskaper i det portugisiska spåket är väldigt begränsade blir det ofta väldigt tokigt och krångligt när vi ska försöka göra oss förstådda. Vi behärskar väl hittills ungeför tio ord så som tack, varsågod, vad är klockan och så vidare men saken är den att portugiserna själva om möjligt är ännu sämre på engelska... Imorse till exempel när vi skulle köpa en macka fanns det väldigt många att välja på och dom låg alla bakom disken med små skyltar på så att man skulle veta vad de innehöll. Ungefär fem minuter senare hade kassörskan tagit fram och visat alla mackor cirka två gånger och vi hade fortfarande inte sett någon med ost på, trots att vi hela tiden upprepade orden cheese och keso... Tillslut, när praktiskt taget hela fiket hade uppmärksammat oss och hade väldigt roligt åt det hela kände vi att det var dags att ge upp och det blev istället en macka med kyckling och skinka! Detta är numera ett ständigt inslag i går vardag!

Efter dagens tur till IKEA, som för övrigt hade slut på skarvsladdar, gick vi en sväng för att träffa Jessicas syster Linda och hennes familj. Dom stannar tills på fredag och åker sedan vidare till Brasilien! Väl nere på stan passade Jessica även på att köpa ett par skor. Ett par mycket felxibla i svart plast!



Mackorna och några fina tårtor vi såg idag!

 



IKEAbussen och lite mat för att känna oss som hemma! Samt Jessicas nya skor



Joakim, Isi och Nila =)


Kommentarer
Postat av: Eva

Jag (och Monica) och förstår precis hur besvärligt ni har det som inte kan göra er förstådda. Vi har samma problem med vår rysk-engelska! Kram e

2009-09-09 @ 20:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0