Första dagen


Nu har vi precis kommit hem igen efter den första dagen i skolan! När vi kom dit fanns det kuvert med namn på till alla, innehållande diverse information, kursschema och ett ID-kort med bilden vi hade skickat in tidigare! Efter välkomnstmötet fick vi gå på rundvandring där två portugisiska tjejer visade oss vart allting fanns och vart vi skulle vända oss om vi hade ytterligare frågor eller behövde hjälp. Skolan är inte så stor, endast en byggnad på fyra våningar men det är väldigt fint och det verkar vara en mycket trevlig och mysig atmosfär! På skolan finns det bland mycket annat i alla fall två barer/caféer , den ena inne i huvudbyggnaden och det andra på baksidan en liten bit bort med en liten uteservering. Ägarinnan till detta kafé verkade väldigt trevlig och hon välkomnade oss mycket väl, självklart på portugisiska då hon inte heller hon kunde någon engelska! Maten är billig och ölen kostar bara 5 kronor. Alkohol på skolorådet ar alltså inget ovanligt och vi gissar att det kommer att bli både en och annan EPP!





Ett av klassrummen, biblioteksingången samt en del av skolans innergård



Innergården, ett av ficken och uteserveringen



Vi passade på att ladda upp med en öl också =)

Nu sitter vi och försöker pussla ihop våra scheman. Vi ska ju läsa fyra kurser var och på alla kurser ska man gå på två lektioner i veckan, en teoretisk och en praktisk. Alla klasser går dock cirka tio gånger i veckan så man får själv pussla ihop så att allt stämmer och fungerar!

Klockan sju ikväll ska vi möta upp alla andra utbytesstudenter och gå på en middag som Erasmus ordnar och sen ska vi vidare på en fest klockan halv tio =) Vi hinner tyvärr inte skriva och lägga ut några fler bilder nu men vi återkommer senare!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0