Vår härliga Torsdag


Klockan hade hunnit bli näst intill nio när vi knatade iväg till skolan imorse för en praktiskt lektion i European Law. Lite oroliga var vi eftersom vi misstänkte att Hitlerhäxan skulle vara ganska så hård. Men den här gången visade sig magkänslan ha fel. Nu undrar vi istället om vi inte kan få läsa European Law vaje dag, eller om det finns en möjlighet för att just Hitlerhäxan kan hoppa in som föreläsare på de två andra kurserna vi läser också! Efter lektionen i fråga anser vi även att hon förtjänar ett lite mer positivt klingande namn så vi ska ta reda på det riktigt tills nästa gång hon har anledning att nämnas!

Efter detta återvände vi till kopieringskontoret. Då vi insett att det var en omöjlighet att få hela boken kopierad hade vi förberett en lapp med endast de rekommenderade sidorna. En minskning från 1400 till 300 sidor. Svaret var att endast 30 sidor var lagligt och acceptabelt men med vår svenska charm lyckades vi ändå förhandla oss till 100 sidor! Tanken med detta var att vi skulle kunna låna om och lämna in boken för kopiering så där var annan dag tills vi erhålligt allt vi behöver men när vi några timmar senare gick för att hämta ut de 100 första visade det sig att de hade kopierat allt på en gång så nu slipper vi det bekymmret! Om detta beror på att de favoriserar och tycker om oss eller bara vill bli av med oss så fort som möljligt har vi inte riktigt förstått!

För övrigt så fortsätter temperaturen att ligga på dryga 30 grader. Vi svettas och vill helst ha så lite kläder som möjligt på oss. Portuguserna själva är där emot av an annan åsikt och anser att om det är slutet på september så är det höst, och om det är höst så ska man ju faktiskt ha ordentligt med kläder på sig också... Medans vi har klänning och sandaler går de gärna runt i både jeans, strumpbyxor, kofta och stövlar eller kängor... Vi försår verkligen inte hur dom överlever! Då vi hade en ett tre timmars långt lektionsuppehåll idag gick vi bort till Zara, som ligger väldigt nära skolan, för att fördriva tiden lite. Vi slogs då av att skyltfönstren enbart pryds av vinterjackor, mössor och halsdukar och inne i affärerna ser det undefär lika dant ut! Behöver man någonsin så mycket kläder i Portugal?! Trots detta gick vi tillbaka till skolan med var sin påse i handen!

Nu på kvällskvisten hade Erasmus ordat middagsbjudning för oss utbytesstudenter. Vi var inte så många men trevligt hade vi alla fall. God mat fick vi också! Biff och  pommes med stekt ägg och mycket sås! Vid halv 11 tackade vi dock för oss och vände hemåt och promenaden hem ikväll var nog faktiskt dagens höjdpunkt! Efter att under hela den ohygglig varma och svettiga dagen i skolan önskat att vi skulle få springa en sväng i vattningsanordningen utanför föreläsningssalen fick vi nu äntligen chansen...om än i lite annorlunda tappning! Man är faktiskt bara ung en gång och vi hade ångrat oss om vi inte hade gjort det...Våra kamrater och övriga förbipasserande fick sig också ett skratt för livet! För att ha något att skylla på så vill vi även hänvisa till Skellefteås vinst och Timrås ickeförlust i premiärmatchen...värt att fira!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0